I år fokuserar vi extra på intressentdialog och verifikation

Du är här://I år fokuserar vi extra på intressentdialog och verifikation

I år fokuserar vi extra på intressentdialog och verifikation

Vi är tacksamma för all respons vi har fått i samband med höstens lanseringen av den nya generationen TCO Certified. Under 2016 kommer vi att fokusera lite extra på intressentdialog, vår verifikation av kraven i TCO Certified och inleda utvecklingen av nästa generation TCO Certified.

Det är glädjande att se ett stort intresse för Hållbar IT och ett starkt stöd för vårt kontinuerliga arbete att utveckla aktuella och relevanta hållbarhetskrav för IT-produkter. Nu när den nya generationen TCO Certified är lanserad fokuserar vi framåt och ser fram emot att arbeta tillsammans med alla er för att fortsätta utveckla Hållbar IT.

2016-02-10-webinar

Sustainable IT Webinars

Under 2016 kommer vi att genomföra en serie webbkonferenser med fokus på aktuella frågor inom Hållbar IT. Vi har genomfört en undersökning där vi frågade våra intressenter vad de är särskilt intresserade av, vilket har hjälpt oss att planera en spännande serie konferenser online.

Vi inleder den 18 februari med Toxics in IT-products som där Marlene Ågerstrand från Stockholms Universitet och Niclas Rydell från TCO Development berättar om utmaningar kopplade till farliga ämnen i IT-produkter, lagstiftning och hur kraven i TCO Certified hanterar farliga ämnen.

Läs mer och registrera dig

2016-02-10-webinar

Kvalitetskontroll av produkter, oberoende verifieringspartners och fabriker

Verifikation och kvalitetskontroll är en central beståndsdel av TCO Certified. Under 2016 kommer vi att genomföra flera aktiviteter för att säkerställa att kraven uppfylls och att produkterna testas på rätt sätt. Bland annat:

 • Stickprovskontroller av certifierade produkter
 • Kontroll av våra oberoende verifieringspartners
 • Uppföljning i fabriker av kraven på socialt ansvar i tillverkningen.
 • Läs mer om vår verifiering av produkter och tillverkning

  2016-02-10-webinar

  Inledning av arbetet med nästa generation TCO Certified

  Under 2016 påbörjar vi arbetet med att utvecklingen av nästa generation TCO Certified. Den här tre år långa processen inleds med intressentdialog om kursen för Hållbar IT och tänkbara nya krav. Vi kommer bland annat att titta närmre på ny teknik, miljömässiga och sociala utmaningar och behov hos inköpare av IT-produkter. Vi kommer att återkomma med information om hur du kan delta i den här processen.

  Läs mer om kravutvecklingen i TCO Certified

  Håll dig uppdaterad om det senaste från TCO Certified och frågor inom Hållbar IT genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev eller genom att följa oss på Twitter och Facebook.

  2017-03-06T09:29:31+00:00 11 February, 2016|Categories: Nyheter|Tags: , , |