Så har vi drivit på framsteg inom socialt ansvarstagande i IT-fabrikerna

Du är här:/, Nyheter/Så har vi drivit på framsteg inom socialt ansvarstagande i IT-fabrikerna

Så har vi drivit på framsteg inom socialt ansvarstagande i IT-fabrikerna

Välkommen på frukostseminarium där vi fördjupar oss i rapporten Impacts and Insights och de framsteg vi tillsammans med er hjälp har gjort inom socialt ansvarstagande i IT-tillverkningen.

15 maj, 08:00-10:00 – Linnégatan 14, Stockholm

Vår uppföljning visar förbättringar av fabrikernas efterlevnad av kraven i TCO Certified på socialt ansvar i tillverkningen. Flera varumärkesägare har lyckats eliminera problem på fabrikerna inom områden som tvångsarbete, diskriminering och barnkonventionen.

Dessa positiva förbättringar är en direkt effekt av inköpares krav på TCO Certified, hållbarhetscertifieringen för IT-produkter som består av krav på socialt ansvar i tillverkningen tillsammans med många andra hållbarhetskrav.

Undersökningen som rapporten bygger på omfattar slutmonteringsfabriker som tillverkar produkter för Acer, AOC, ASUS, BenQ, Dell, EIZO, Fujitsu, Hanns.G, HP, iiyama, Lenovo, LG, NEC, Philips, TERRA och ViewSonic.

Vi kommer också att fördjupa oss i den viktiga roll som oberoende verifiering och uppföljning av kraven spelar för att åstadkomma förbättringar.

Vi bjuder på frukost, välkommen!

LÄS MER OM RAPPORTEN


Anmälan

2017-04-11T10:46:47+00:00 6 April, 2017|Categories: Event, Nyheter|Tags: , , , |