Den nya lagen om offentlig upphandling slår fast att offentlig sektor ska ställa krav på hållbarhet vid upphandling, och att upphandlare kan kräva miljö- och sociala hållbarhetsmärkta produkter och tjänster. Men används dessa möjligheter?

I Danmark anser många upphandlare och politiker att miljömärkningar är effektiva verktyg för att säkerställa att de bidrar till en hållbar utveckling. Men vad anser vi i Sverige?

Under seminariet presenterar organisationerna bakom samarbetsprojektet #ModUpp2020 svaren i en undersökning om hur offentlig sektor i Sverige ser på hållbar upphandling och användandet av miljö- och sociala hållbarhetsmärkningar.

Du kommer också att få lyssna på en kunnig panel som samtalar om hur offentlig upphandling kan bli ännu mer hållbar och bidra till att nå nationella och globala hållbarhetsmål.

Välkommen önskar vi organisationer i #ModUpp2020!

Vi på TCO Development finns tillgängliga under Almedalsveckan. Kontakta Gabriella Mellstrand om du vill veta mer om hållbar upphandling med hjälp av TCO Certified eller veta mer om seminariet.
Våga ställa krav på märkningar – är svenskar lika modiga som danskarna?
Kopparsalen, Clarion hotel - Strandgatan 6, Visby Onsdag 4 juli, 2018 16.30 - 17.30 Efteråt bjuds det på mingel och plockmat som sallad med KRAV-märkt kyckling, krustad med MSC-räkor och Fairtrade-märkt dryck.
Medverkande
Fredrik Hansson ( c ), kommunalråd Kungsbacka Monica Sihlén, upphandlingsstöd, Upphandlingsmyndigheten Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd Stockholms stad Mathias Sylvan, upphandlingsjurist, Mathias Sylvan AB Hewan Temesghen, generalsekreterare, Föreningen för Fairtrade Gabriella Mellstrand, marknads och kommunikationschef, TCO Development Anna Norberg, projektledare Miljömärkning Sverige, Svanen och EU Ecolabel
Moderator
Ellen Bruno, Marine Stewardship Council.