Vill du få inspiration och idéer och lära dig det senaste inom hållbar upphandling? Under hösten presenterar vi spännande webbinarier med tre teman: mer effektiva inköpsstrategier, AV-inköp och miljömärkningar. Välkommen med din anmälan!

Benchmarking för hållbar upphandling – en pilotstudie
27 September

Läs mer

Så använder du miljömärkningar i hållbar upphandling
25 Oktober

Läs mer

Kom igång med hållbar upphandling av AV-produkter!
15 November

Läs mer

Benchmarking för hållbar upphandling – en pilotstudie

27 September

Lyssna på vår gästföreläsare Kris Spriano, SPLC BENCHMARK Program Manager som presenterar en metod för att mäta och jämföra arbetet med hållbar upphandling inom en organisation. Studien kommer från den ideella organisationen Sustainable Purchasing Leadership Council, som arbetar för att identifiera och stödja inköpsstrategier som på ett effektivt sätt bidrar till en mer hållbar framtid.

Vad kan vi lära av studien? Går dessa trender att använda världen över? Anmäl dig nu för att få veta mer och ha möjlighet att ställa frågor.

Webbinariet hålls på engelska.

ANMÄLAN

Kl 15-16


Så använder du miljömärkningar i hållbar upphandling

25 Oktober, två olika tider

Miljömärkningar kan göra arbetet med hållbar upphandling både enklare och mer effektivt. Men det gäller att navigera rätt i djungeln. Vad är skillnaden mellan olika typer av märkningar? Vilka påståenden går att lita på och när saknas trovärdighet? Ibland ingår oberoende verifiering av kraven — vad innebär det?

Under webbinariet går vi igenom exempel på miljömärkningar med både hög och låg trovärdighet och diskuterar hur du kan förhålla dig till dem. Du får veta vad en miljömärkning Typ 1 innebär enligt ISO och vad som skiljer Typ 1-märkningar från andra miljömärkningar. Målet är att du ska få hjälp att hitta strategier för att jobba effektivt med miljömärkningar i upphandlingen.

Webbinariet är en del i #WorldEcolabelDay, som uppmärksammar mer hållbara produkter och tjänster världen över. Bakom initiativet står Global Ecolabelling Network.

Webbinariet hålls på engelska.


Kom igång med hållbar upphandling av AV-produkter!

15 November, två olika tider

När AV-produkter köps in är prestanda och bildkvalitet extremt viktiga faktorer. Vad innebär det för hållbarhetsarbetet? Är det möjligt att hitta premiumprodukter som är utformade och tillverkade på ett miljömässigt och socialt ansvarsfullt sätt?

Under webbinariet går vi igenom en rad hållbarhetsutmaningar som finns inom AV-industrin. Vilka krav bör den upphandlande organisationen ställa för att på ett effektivt sätt minska miljömässiga och sociala risker, och samtidigt påverka industrin i en mer hållbar riktning? Webbinariet riktar sig till dig som vill välja mer hållbara AV-produkter utan att kompromissa med produkternas prestanda.

Webbinariet hålls på engelska.