Webbinarium: Inköp som ett verktyg för att driva miljömässig och social utveckling

Mycket arbete kvarstår innan IT-produkter har en hållbar livscykel. Naturresurser förbrukas i en alltför snabb takt och arbetstagares rättigheter kränks i leverantörskedjan. Produkterna är alltför kortlivade och enorma mängder elavfall skapas varje år.

För att driva på positiva förändringar lanserade vi TCO Certified, generation 8 med ett stort antal uppdaterade och nya krav som även hjälper din organisation att bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling. I det här webbinariet får du veta mer om de hållbarhetsutmaningar som kopplas till IT-produkter och hur du kan driva på hållbar utveckling genom strategisk, hållbar upphandling.

Agenda

  • Genomgång av några av de viktigaste hållbarhetsutmaningarna: miljöproblem, hälsorisker kopplade till skadliga ämnen, sociala problem i leverantörskedjan, konfliktmineraler, elavfall och korruption.

  • TCO Certified, generation 8 — vårt största steg någonsin mot en hållbar livscykel för IT-produkter. Vi berättar hur certifieringen gör arbetet med hållbar upphandling enklare och mer effektivt, säkerställer verkliga förbättringar och sparar tid och resurser för din organisation.

  • Därför är den linjära konsumtionsmodellen ohållbar — och exempel på hur du kan främja ett mer cirkulärt synsätt.

  • Så kan hållbar upphandling hjälpa din organisation att minska risker och driva på hållbar utveckling.

Using purchasing to drive environmental and social progress

14 Februari, kl 17-18

Webbinariet hålls på engelska.

Presentationen hålls av Clare Hobby, Director, Purchaser Engagement Global, TCO Development. Clare har mer än 15 års erfarenhet av hållbarhetsfrågor kopplat till IT-produkter och upphandling. Hon hjälper organisationer världen över att arbeta med hållbar upphandling på ett strategiskt sätt. Clare är också aktiv i ett antal hållbarhetsinitiativ inom IT-området, som SPLC:s Technical Advisory Group for IT Hardware, the Clean Electronics Production Network, och UN Environment’s One Planet network.

2019-01-28T11:05:15+00:0022 Jan, 2019|Categories: Nyheter, Webinar|Tags: , |